понеделник, 21 май 2018 г.

Холодник



Продукти:

500 г. кисело мляко
2 стръка пресен лук
1/2 краставица
1/2 гл. червено цвекло
3-4 сварени яйца
копър
магданоз

Приготвяне:

  • Яйцата се обелват и заедно с краставицата се нарязват на кубчета.
  • Зеления лук се измива и нарязва на ситно.
  • Червеното цвекло се обелва и се настъргва на едро ренде.
  • Млякото се разбива с телена бъркалка, като се добавя студена вода до желаната гъстота.
  • Добавят се яйцата, краставицата, цвеклото и лука.
  • Подправя се със сол на вкус и се поръсва се с нарязани на ситно копър и магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар