вторник, 22 май 2018 г.

Пиле с бадеми и зеленчуци



Продукти:

1/2 бр. пилешки гърди
100 г. сурови бадеми
1 морков
1 тиквичка
1/2 гл. лук
1-2 шайби джинджифил

за соса:

300 мл. пилешки бульон
1 с. л. картофено нишесте
30 мл. соев сос
25 мл. оризов оцет
2 с. л. кафява захар

микс от тайландски подправки

Приготвяне:

  • Пилешкото месо се нарязва на парчета с приблизителна големина около 2 см. и се поръсват с малко сол и подправки.
  • За приготвянето на соса се смесват нишестето, бульона, соевия сос, захарта и оризовия оцет.
  • В загряна мазнина се запържват бадемите за около 4-5 минути, изцеждат се и се посоляват.
  • В същата мазнина се запържва пилето, докато придобие златист цвят.
  • Добавят се нарязаните на едро зеленчуци, джинджифила и се запържва в продължение на 6-7 минути.
  • Накрая се прибавя соса, бадемите и се разбърква непрекъснато още няколко минути, докато се сгъсти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар