четвъртък, 17 май 2018 г.

Боб чорба по манастирски



Продукти:

250 г. боб
1 морков
1 гл. лук
1 стр. селъри
1-2 домата
1/2 зелена и червена чушка
1 ч. л. доматен концентрат
5 с. л. олио
магданоз
джоджен

Приготвяне:

  • Боба се измива и се накисва от вечерта в студена вода.
  • На сутринта се измива, залива се със студена вода и се слага да се вари на тих огън заедно с нарязаните на ситно лук, селъри и морков.
  • Когато боба омекне се добавят нарязаните чушки, доматите, доматения концентрат, олиото и сол на вкус.
  • Малко преди чорбата да се свали от огъня се прибавят нарязаните на ситно джоджен и магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар