вторник, 18 юли 2017 г.

Салата от боб, зелена чушка и маслини





Продукти:

200 г. сварен боб
1/2 гл. лук
1 ск. чесън
1 зелена чушка
50 г. маслини
мащерка
черен пипер
сол
4 с. л. зехтин
2 с. л. оцет

Приготвяне:

  • Нарязват се на ситно предварително обелените лук и чесън.
  • Добавят се почистените от костилките и нарязани маслини, мащерката, 2 с. л. зехтин, 1 с. л. оцет, черен пипер и се оставят за 1 час в хладилник.
  • Отцеденият боб се слага в купа и се посолява.
  • Смесва се с нарязаната на ситно чушка, останалия зехтин и оцет,  маринованите маслини и се разбърква.
  • Оставя се да престои няколко минути преди да се сервира, за да се овкуси.


Няма коментари:

Публикуване на коментар