вторник, 25 юли 2017 г.

Торта с питая





Продукти:

200 г. бисквити
70 г. краве масло
200 г. кисело мляко
200 мл. сметана
150 г. маскарпоне
150 г. питая
8 листа желатин
120 г. захар
1 к. л. нес кафе

Приготвяне:

  • Бисквитите се натрошават и смесват с разтопеното краве масло.
  • Изсипват се във форма за торта с диаметър 20 см. 
  • Леко се притискат и се оставя в хладилник да стегне.
  • Желатина се накисва в студена вода.
  • Маскарпонето се смесва с 60 г. захар и се разбърква на водна баня, докато захарта се разтвори.
  • В купа се слага питаята и киселото мляко и се пасира. 1/3 от сместа се смесва с отцеденият желатин и се разбърква на водна баня, докато се разтвори желатина.
  • Добавя се към останалото мляко, маскарпонето и се разбърква до получаване на хомогенна смес.
  • Прибавя се сметаната разбита на сняг с 60 г. захар.
  • 2/3 от сместа се изсипва върху бисквитеният блат и се оставя в хладилник леко да стегне.
  • Отгоре се залива с другата част, в която е прибавено нес кафето, заглажда се и се връща отново в хладилник за няколко часа.
  • Украсява се с парченца питая.


Няма коментари:

Публикуване на коментар