вторник, 26 септември 2017 г.

Пиле с ананас




Продукти:

600 г. пилешки гърди
400 г. обелен ананас
200 мл. вода
1/2 гл. лук
2 с. л. светъл соев сос
1 с. л. нишесте
1 ч. л. кафява захар
2 с. л. оцет
1/2 к. л. джинджифил на прах

Приготвяне:

  • В подходящ съд се слагат 100 г. ананас, водата, нишестето, захарта, оцета, соевия сос и се пасира.
  • Пилешкото месо се нарязва на парчета с големина около 2 см. и се запържва до златисто.
  • В същата мазнина се запържват последователно нарязаните лук, ананас се изсипва пюрето от ананаса.
  • Добавят се месото, джинджифила и се оставя да къкри 10-15 минути на умерен огън.

Няма коментари:

Публикуване на коментар