сряда, 27 септември 2017 г.

Идеи за филийки


* с печени чушки и лук


Продукти:

6 печени чушки
1 гл. лук
2 ск. чесън
50 мл. бяло вино
зехтин
1 стр. розмарин
черен пипер

Приготвяне:

  • В малко зехтин се запържва до златисто нарязаният на полумесеци лук.
  • Добавят се нарязаните на ивички чушки, розмарина, леко смачканите с обелките цели скилидки чесън и се запържва няколко минути.
  • Прибавя се виното, сол, черен пипер и се оставя още 4-5 минути, докато алкохола се изпари.


* с пастет, сладко и желе от горски плодове


* с пастет от маслини, аншоа, печена чушка, кашкавал и рукола


* с авокадо, варено яйце, чесън, майонеза, горчица и черен пипер


* с крема сирене, печени чушки и печен виенски кренвирш


* с варено цвекло, сирене " Горгонзола" , крема сирене и копър



* със сирене Пере Мишел



* с лютеница, сирене и луканка



Няма коментари:

Публикуване на коментар