понеделник, 22 януари 2018 г.

Мексикански хлебчета




Продукти за хлебчетата:

за закваската:

200 г. брашно
120 мл. хладка вода
12,5 г. мая

  • Маята се размива във водата с щипка захар, малко брашно и се оставя да престои, докато образува мехурчета.
  • Към пресятото брашно се добавя маята и се омесва гладко и еластично тесто.
  • Покрива се с кърпа и се оставя да втаса на топло, докато удвои обема си.


за тестото:

закваската
300 г. брашно
120 мл. хладка вода
12,5 г. мая
1 ч. л. сол
40 г. захар
50 г. свинска мас

  • От продуктите за тестото се замесва тесто, като маята предварително е размита във водата.
  • От тестото се оформя топка, поставя се в купа и се покрива с кърпа.
  • Оставя се да втаса, докато удвои обема си.
  • Втасалото тесто се премесва отново и се разделя на 8 топки.
  • Всяка топка се разточва с дебелина около 1/2 см. в кръгла или овална форма.
  • Поставят се в тава застлана с хартия за печене, покриват се с кърпа и отново се оставят да втасат, докато удвоят обема си.
  • Пекат се на 180°С около 10-15 минути.


* Източник: LA COCINA DE NORMA


Няма коментари:

Публикуване на коментар