петък, 19 януари 2018 г.

Салата с аншоа и речни кестени



Продукти:

2 бр. зелена салата
30 г. аншоа от консерва
100 г. сладко-кисели моркови
50 г. тофу
2 с. л. сварени ядки от речен кестен
маслини
водорасли агар-агар
1 щипка захар
оцет
олио
сол

Приготвяне:

  • Водораслите се накисват за 15-20 минути в студена вода.
  • Салатата се измива, няколко листа се запазват цели, а останалата се нарязва на ивички.
  • Към нея се добавят отцедените моркови, водораслите, аншоата и нарязаните маслини и тофу.
  • Салатата се подправя със захар, оцет, олио, сол и се поръсва с нарязаните ядки.



Няма коментари:

Публикуване на коментар