неделя, 13 септември 2015 г.

Сьомга със сос тартар/ Salmón con salsa tártara

Какво по-приятно меню за една лятна вечер от риба на тиган, великолепно съчетана със сос тартар и чаша изстудено бяло вино?

¿ Lo que es un buen menu para una noche de verano de pescado ala plancha, combinado con una salsa excelente y una copa fria de vino blanco?


Продукти:

4 бр. котлети от сьомга
250 г. майонеза
2 бр. кисели краставички
1 малка глава ситно нарязан лук
1 с. л. каперси
1 ч. л. горчица
1 с. л. ситно нарязан магданоз
черен пипер
1 щипка настъргана лимонова кора

Ingredientes:

4 rodajas de salmón
250 g. mayonesa
2 pepinillos en vinagre
1 cebolla pequeña cortada en dados pequeños
1 cucharada alcaparras
1cucharadita de mostaza
1 cucharada perejil picado
1 pizca ralladura de limon 
pimienta negra molida al gusto

Приготвяне:


  • Всеки котлет от рибата се измива и подсушава с кухненска хартия. След което се поръсват със сол, черен пипер, лимонов сок и се оставят да престоят в хладилник 15-20 минути.
  • Върху нагорещен тиган с незалепващо покритие се поставят котлетите и се запичат за 3-4 минути от всяка страна, докато придобият златист цвят.
  • За да се приготви соса, към майонезата се прибавят ситно нарязаните кисели краставички, лука, каперсите,  магданоза, лимоновата кора и всичко се пасира докато се получи гладка смес.
  • Подправя се с горчица и черен пипер и се разбърква добре.
  • Опечената сьомга се сервира със соса.


Forma de preparación:
  • Cada rodaja de pescado se lava y se seca con papel de cocina absorbente. Despues sazonar con sal, pimienta negra, zumo de limon y se deja 15-20 minutos en frigorifico.
  • Una vez haya pasado el tiempo de maceracion, calentar un sarten antiadherente o plancha y poner las rodajas de salmón. Dorar 3-4 minutos por cada lado.
  • Para preparar la salsa mezclar la mayonesa, los pepinillos, la sebolla, las alcaarras, el perejil, la ralladura de limon  y triturar hasta obtener una salsa homogenea.
  • Añadir la mostaza y la pimenta y mezclar bien.
  • Sirve el salmón con la salsa tártara.


2 коментара: