събота, 1 октомври 2016 г.

Кюфтета от тиквички и картофи




Продукти:

650 г. тиквички
500 г. картофи
3 яйца
6-7 с. л. брашно
1 с. л. магданоз
1 с. л. копър
сол на вкус
черен пипер на вкус
брашно за овалване

Приготвяне:

  • Тиквичките се измиват, настъргват се на едро, посоляват се и се оставят да престоят 15-20 минути.
  • Картофите се  сваряват, обелват се и се намачкват.
  • В купа се слагат картофите, изстисканите тиквички, 2 яйца,подправките и толкова брашно, че да се получи смес, от която могат да се оформят кюфтета и всичко се размесва добре.
  • Оформените кюфтета се овалват  в брашно и разбито яйце и се пържат в сгорещена мазнина.
  • Поднасят се с кисело мляко, разбито със счукан чесън, копър и сол.



Няма коментари:

Публикуване на коментар