вторник, 29 ноември 2016 г.

Пилешки воденички със зеленчуци




Продукти:

500 г. пилешки воденички
400 г.  домат от консерва
1 морков
1 зелена чушка
1 червена чушка
5-6 гъби
1 гл. лук
2 ск. чесън
300 мл. пилешки бульон
50 мл. червено вино
1 ч. л. червен пипер
1 дафинов лист
магданоз
черен пипер
чубрица

Приготвяне:

  • Воденичките се измиват, подсушават се и се запържват в мазнината.
  • Последователно се добавят нарязаните лук, чесън, морков, чушки,  гъби и също се запържват. 
  • Сместа се поръсва с червения пипер и след това се прибавят ситно нарязаните домати, виното и  подправките.
  • Посолява се и се залива с бульон, така че да покрие продуктите.
  • Ястието се задушава на тих огън до готовност.
  • Поднася се с картофено пюре или бял ориз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар