събота, 15 юли 2017 г.

Пиле паприкаш



Продукти:

2 пилешки бутчета
5 печени чушки
2 пресни чушки
1 гл. лук
4-5 домата
50 мл. бяло вино
магданоз
чубрица
сол
олио

Приготвяне:

  • Пилешките бутчета се слагат в тенджера, заливат се с вода, колкото да ги покрие, посоляват се и се сваряват.
  • Месото се обезкостява и се накъсва на парчета.
  • В мазнината се задушава до омекване нарязаният на ситно лук.
  • Добавят се последователно нарязаните и почистени от семките чушки, бялото вино и се разбърква за кратко, докато алкохола се изпари.
  • След това се слагат обелените и нарязани на кубчета домати, подправките, пилешкото месо и бульон, колкото да покрие продуктите.
  • Ястието се подправя със сол и се вари до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар