сряда, 12 юли 2017 г.

Зеленчукова супа



Продукти:

2 картофа
1 тиквичка
1 червена чушка
1 морков
1 гл. лук
2 с. л. брашно
125 г. кисело мляко
200 мл. прясно мляко
1 шепа фиде
девисил
магданоз
копър
сол

Приготвяне:

  • Картофите се обелват и се нарязват на по-едри кубчета, моркова, тиквичката и чушката на по-малки кубчета, а лука на ситно.
  • Зеленчуците се поставят в тенджера, заливат се с вода и се варят около 30 минути.
  • Добавя се фидето, прясното мляко, брашното размито в малко вода, киселото мляко, подправките и се вари още 5-6 минути.
  • При сервиране се поръсва с нарязан на ситно магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар