неделя, 9 юли 2017 г.

Панирани лучени кръгчета



Продукти:

1 яйце
250 мл. прясно мляко
140 г. брашно
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. черен пипер
сол
галета
500 г. лук

Приготвяне:


  • Лукът се почиства и се нарязва на шайби.
  • В купа се смесва брашното, бакпулвера, солта, черния и червения пипер и се овалват нарязаните лучени кръгчета.
  • Яйцето се разбива с прясното мляко. Към него се добавя останалото брашното и се разбърква, докато се получи гладка смес.
  • Лучените кръгчета се потапят в сместа, отцеждат се, след което се овалват в галета.
  • Пържат се в сгорещена мазнина до златисто.
*Източник: Javi Recetas



Няма коментари:

Публикуване на коментар