Продукти:
2 домата
1 морков
3-4 сушени гъби шийтаке
4-5 сушени черни гъби
30 г. сушени водорасли
2 стр. пресен лук
1 ч. л. нарязан на ситно джинджифил
1 ч. л. сусамово олио
1 с. л. сушена лилия
Приготвяне:
- Сушените гъби се накисват за 15-20 минути в гореща вода.
- В сгорещена мазнина се запържва нарязаният на шайби лук и джинджифила.
- Добавят се обелените и нарязани на кубчета домати и морков.
- Залива се с 700 мл. вода, и след като заври се добавят гъбите, водораслите и лилията.
- Когато супата е готова се добавя сусамовото олио и се поръсва с нарязани пера от лук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар