неделя, 27 август 2017 г.

Супа от броколи и моркови



Продукти:

250 г. броколи
2 моркова
1 гл. лук
2 ск. чесън
200 мл. прясно мляко
600 мл. зеленчуков бульон
3 топени сиренца
2 с. л. брашно
1 дафинов лист
черен пипер
индийско орехче
50 мл. зехтин
сол

Приготвяне:

  • Ситно нарязаните лук, чесън и моркови се задушават в мазнината.
  • Поръсва се с брашното, разбърква се няколко пъти и се залива с прясното мляко и бульона.
  • След като заври се добавя накъсаните на розички броколи и подправките.
  • Малко преди супата да е готова се прибавят сиренцата и се вари, докато се разтопят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар