вторник, 29 август 2017 г.

Шоколадов милфьой с бананов мус




Продукти:

150 г. шоколад
250 г. сметана
4 с. л. кондензирано мляко
3 банана
1-2 с. л. сок от лимон
пудра захар

Приготвяне:

  • Бананите се обелват и пасират заедно с кондензираното мляко и лимоновия сок.
  • Сметаната се разбива на сняг, смесва се с пюрето и се оставя за няколко часа в хладилник.
  • Шоколада се нарязва на парчета и се разтопява на водна баня.
  • От хартия за печене се изрязват правоъгълници с размер 9 х 6 см. 
  • С помощта на четка шоколада се намазва на тънък слой върху правоъгълниците.
  • Оставят се да стегнат в хладилник.
  • Преди сервиране се отстранява хартията и между шоколадовите платки се разпределя банановият мус.
  • Поръсва се с пудра захар или какао.

Няма коментари:

Публикуване на коментар