петък, 11 август 2017 г.

Чилийски бухти



Продукти:

420 г. брашно
7 г. суха мая
2 яйца ( 1 яйце и 1 жълтък)
2 с. л. краве масло
100 г. захар
100 мл. прясно мляко
1 к. л. течна ванилия
настъргана кора от 1 лимон

Приготвяне:

  • В купа се смесва пресятото брашно, сухата мая и захарта.
  • Добавят се яйцата, ванилията, кравето масло, лимоновата кора и прясното мляко.
  • Замесеното тесто се слага в купа поръсена с брашно, покрива се с кърпа и се оставя да втаса.
  • Разточва се върху набрашнен плот с дебелина около 0,5 см. и се нарязва на правоъгълници с размер 10 х 4 см.
  • Прави се разрез в средата на всеки правоъгълник и единият край се промушва през разреза.
  • Покриват се с кърпа и се оставят да втасат.
  • Пържат се в сгорещено олио до златисто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар