неделя, 21 януари 2018 г.

Панирани миди



Продукти:

1 кг. черни миди 
1 яйце
брашно
панко
сол

Приготвяне:

  • Мидите се поставят в купа със студена вода и малко морска сол за няколко часа, за да се пречистят от пясъка.
  • Под течаща вода с нож се остъргват черупките и се премахват полепналите по тях" мустаци". Спуканите и отворени миди, които при допир не се прибират се изхвърлят.
  • Мидите се поставят в тенджера с три пръста вода, покриват се с капак и се варят, докато се отворят. Тези от тях които не са се отворили се изхвърлят.
  • След като се охладят се изваждат ядките и се подсушават.
  • Овалват се последователно в брашно, разбитото с малко сол яйце, панко и се пържат в загряна мазнина до златисто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар