Продукти:
375 г. брашно
125 г. пшеничен грис
270 г. вода
12 г. мая
1 ч. л. сол
щипка захар
за плънката:
200 г. пържен домат
4-5 с. л. доматено пюре
100 г. сирене ементал
200 г. пушена скаморца
сушен босилек
Приготвяне:
- Маята се разтваря в малко топла вода заедно с една лъжичка брашно и щипка захар и се оставя да шупне.
- Брашното се смесва със солта и пшеничения грис.
- Добавя се маята, останалата вода и се замесва гладко и еластично тесто.
- Покрива се с кърпа и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
- Втасалото тесто се разделя на две топки и всяка се разточва с диаметър около 50 см.
- Намазва се домата, пюрето, поръсва се с босилек и се разпределя нарязаното сирене.
- При всяко сгъване се слага домат, сирене и босилек.
- Поставят се в тава покрита с намаслено фолио се пекат 20-25 минути на 220°С.
Няма коментари:
Публикуване на коментар