Продукти:
200 г. леща
3 моркова
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
1 парче джинджифил(1 см.)
100 мл. кокосово мляко
500 мл. вода
1 к. л. лют червен пипер
1 к. л. гарам масала
зехтин
сол
Приготвяне:
- В мазнината се запържват нарязаните лук, чесън и джинджифил.
- При непрекъснато разбъркване се добавя червен пипер, гарам масала, морковите, лещата и се залива с водата.
- Вари се на умерен огън и малко преди да е готова се прибавя кокосовото мляко.
- Супата се пасира в блендер, докато се получи гладка консистенция.
- По желание се сервира поръсена със сусам и няколко капки кокосово мляко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар